Bučke, kumarice, paradižnik, paprika, feferoni, čili, stročji fižol, korenček, pa tudi jabolka, slive, marelice, hruške, jagode, črni in rdeči ribez, češnje in višnje.
Sezonska glavnata in endivija solata, motovilec, radič, buče raznih vrst, koruza, krompir, sončnice, rdeča pesa, blitva in industrijska konoplja.
Kisle kumarice in paprika, vložene bučke, mešana zelenjava, stročji fižol in druga vložena povrtnina.
Pridelujemo in predelujemo tudi hladno stiskana olja sončnic, buč in lastne industrijske konoplje.
Marmelade pripravljamo po starih družinskih recepturah ter so sestavljene iz jabolk, sliv, jagod, ribeza, višenj, češenj, marelic, kutin ter drugih sadežev v različnih kombinacijah okusov.
Pri nas gojeni paradižnik je odlična sestavina svežih poletnih solat ter nepogrešljiv pri pripravi omak za testenine in različnih namazov. Posebej okusen je sušeni paradižnik v olju.
Okusna dolga, pa tudi debela mesnata paprika, sodita med nepogrešljive vrtnine ter vsebujeta obilo vitaminov. Ljubiteljem vseh pekočih, močno začinjenih jedi priporočamo čili papriko.
Kumarice, vložene v kisu, so prijetna dopolnitev prehrane, kot sveža solata z različnimi prelivi pa tudi okusna osvežitev. Ocvrti ali praženi jajčevci so odlično dopolnilo ali priloga k mesnim jedem.
Nežne bučke, pečene in polnjene z mesnim nadevom ali sirom predstavljajo pravi mik za sladokusce.
Stročji fižol kot prikuha, priloga ali solata dobro dopolnjuje mesne jedi.
Razvajene sončnice, ki se vse dni kopajo v sončni pripeki nam podarijo črna semena za sončnično olje. Skrbno sortiranje semen in sam postopek stiskanja sta zagotovilo za kakovost, okus in svežino.
Created with Mobirise
Web Page Builder