Bučke, kumarice, paradižnik, paprika, feferoni, čili, stročji fižol, korenček, pa tudi jabolka, slive, marelice, hruške, jagode, črni in rdeči ribez, češnje in višnje.
Sezonska glavnata in endivija solata, motovilec, radič, buče raznih vrst, koruza, krompir, sončnice, rdeča pesa, blitva in industrijska konoplja.
Kisle kumarice in paprika, vložene bučke, mešana zelenjava, stročji fižol in druga vložena povrtnina.
Pridelujemo in predelujemo tudi hladno stiskana olja sončnic, buč in lastne industrijske konoplje.
Marmelade pripravljamo po starih družinskih recepturah ter so sestavljene iz jabolk, sliv, jagod, ribeza, višenj, češenj, marelic, kutin ter drugih sadežev v različnih kombinacijah okusov.
Pri nas vzgojeni paradižnik ne sme manjkati v poletnih solatah, saj jim daje pravo kislost in svežino ter je pri pripravi omak za testenine in različnih namazov praktično nepogrešljiv. Posebej okusen je sušeni paradižnik v olju.
Okusna dolga, pa tudi debela mesnata paprika, sodita med izredno okusne vrtnine in vsebujeta obilo vitaminov. Ljubiteljem vseh pekočih, močno začinjenih jedi pa priporočamo domačo čili papriko.
Kumarice, vložene v kisu, so prijetna dopolnitev prehrane, kot sveža solata z različnimi prelivi pa tudi okusna osvežitev zlasti v poletnem času. Ocvrti ali praženi jajčevci se odlično podajo k mesnim jedem.
Bučke običajno pripravimo v omaki. Nežne bučke, pečene in polnjene z mesnim nadevom ali sirom so pravi mik za sladokusce. Mesne jedi odlično dopolni še stročji fižol kot prikuha, priloga ali solata.
Razvajene sončnice, ki se vse dni kopajo v sončni pripeki nam podarijo črna semena za sončnično olje. Skrbno sortiranje semen in sam postopek stiskanja sta zagotovilo za kakovost pridobljenega olja.
Created with Mobirise
Web Page Builder